Moto 360 smartwatch in Nederland
Smartwatch

Moto 360: nu in Nederland te koop

De Moto 360 is sinds 10 november ook te koop in Nederland. We hebben er even op moeten wachten, maar na de introductie van deze smartwatch tijdens de jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie Google I/O in juni 2014 en de start van de verkoop in de VS in september, is de Moto 360 van Motorola nu ook te verkrijgen in Nederland.

De Moto 360 - oog voor design

Voor vele zal het de meest interessante smartwatch zijn van dit moment, daar hij rond is en er goed is nagedacht over de vormgeving. De eerste smartwatches die we zagen hadden toch meer weg van een mobieltje die je om de pols kon dragen, er was weinig aandacht uitgegaan naar de daadwerkelijke vormgeving van het product en er werd vooral gekeken naar hoe het product functioneel het beste tot zijn recht kwam.

Android Wear

De LG G Watch, Samsung Gear Live en ook de Moto 360 draaien op het Android platform en maken gebruik van het Android Wear OS. Android Wear is voor sommige nog wat te bewerkt qua mogelijkheden, maar er wordt al aan alle kanten hard aan de weg getimmerd om deze functionaliteit uit te breiden.

Display

De Moto 360 is voorzien van een heldere 320 pixels brede display. Het scherm is niet volledig rond, want aan de onderkant zit in klein balkje (op internet ook wel bekend als het 'platte bandje'). In deze onderste balk zit de lichtsensor verwerkt.

Stem besturing

Met het commando 'OK, Google' kan je de stembesturing activeren van de Android Wear horloges. Op dit moment is nog wel duidelijk te merken dat de voice control nog niet vloeiend werkt met de Nederlandse taal. Om op dit moment een goed idee te krijgen wat er mogelijk is met de stembesturing kan je deze aansturen in het Engels, dit werkt prima.

Accu

De Moto 360 heeft een 320 mAh accu die het voor de software update nog geen dag uithield. Na de update zien we veel positieve berichten op internet verschijnen en lijkt de telefoon nu bij normaal gebruik 1 tot 2 dagen mee te kunnen gaan.

Prijzen Moto 360

De prijs van de Moto 360 smartwatch van Motorola ligt in Nederland op €249,-

Moto 360 Specificaties

Display: 1,56 inch-scherm
Resolutie: 320x290 pixels
Processor: Texus Instruments OMAP 3630 - processor
Geheugen: 512MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte
Accu / Batterij: 320 mAh
Gewicht: 49 gram

Moto 360 infomercial

The Good

Mooi & elegant design
Grote duidelijke ronde display

The Bad

Beperkte functionaliteit
Voice command reageert nog niet goed op Nederlands

Conclusie

De Moto 360 van Motorola is zeker de fraaiste smartwatch van dit moment. We zien wel dat de gebruikers die de smartwatch nu aanschaffen bij de groep ‘early adopters’ zitten en dus nog even zullen moeten wachten voordat de potentie van Moto 360 beter wordt benut. Dit geldt niet alleen voor de Moto 360, maar ook voor de andere smartwatches die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *