Sony Xperia Z2 nu beschikbaar
Nieuwe telefoons

Nieuwe Sony Xperia Z2 komt eraan

Het ziet er naar uit dat de nieuwe Sony Xperia Z2 spoedig in de winkels zal verschijnen in Nederland. In Januari 2013 werd de eerste Xperia Z gelanceerd door het Japanse bedrijf en tijdens de IFA in Berlijn (September 2013) zag de Xperia Z1 het levenslicht. Het lijkt er nu op dat de Z2 eind februari tijdens de MWC 2014 (Mobile World Congress in Barcelona) zal worden gepresenteerd en aan het publiek worden getoond.

Nieuwe Sony Xperia Z2 in de winkels verwacht

De presentatie van de nieuwe Z2 was aanvankelijk al verwacht tijdens de CES van 2014, maar naar alle waarschijnlijkheid zal nu dus tijdens het MWC 2014 de nieuwe Z2 worden gepresenteerd en zal deze in de daarop volgende maanden in de winkels verschijnen.

Daar waar andere grote merken als Apple en Samsung doorgaans een jaarlijkse cycle hanteren voor het presenteren van een nieuw flagship model, zijn de Japanners iets sneller met het naar de markt brengen van nieuwe modellen.

Prijs van de nieuwe Sony Xperia Z2

Over de prijzen van de nieuwe Z2 laat het Japanse bedrijf nog weinig los, maar als we naar de Z en Z1 kijken dan kunnen we er vanuit gaan dat ook de Xperia Z2 tot de duurdere smartphones zal gaan behoren.

Specificaties van de Sony Xperia Z2

Het ziet er naar uit dat de Z2 een 5.2 inch Full HD scherm zal krijgen met een 20,7 megapixel camera. Het ziet er dus naar uit dat de camera qua Megapixels gelijk zal blijven aan die van de Xperia Z1. Even ter vergelijking: de iPhone 5S heeft een 8 MP camera en de Z1 en waarschijnlijk straks dus ook de Z2 komt hier dus overheen met bijna 13 MP extra.

Het ziet er naar uit dat onder de motorkap de Xperia Z2 een 2,3 GHz quadcore processor van Qualcomm en 3 gb werkgeheugen zal krijgen.

Design van de Sony Xperia Z2

Foto’s die reeds naar buiten zijn gekomen tonen dat de schermranden van de Z2 dunner zijn dan die van de Z1 .