Nieuwe iPhone 6 nu te koop
Nieuwe telefoons

Apple iPhone 6: laatste nieuws en geruchten

De iPhone 6 is op het moment van schrijven nog niet te verkrijgen in de winkels, maar op deze pagina zullen we het laatste nieuws en geruchten omtrent de nieuwe iPhone met je doornemen. Daar de poort van Apple doorgaans altijd potdicht zit, zullen we dus af moeten gaan op ervaringen uit het verleden en aanneembare vermoedens met betrekking tot de specificaties van de nieuwste Apple telg.

Laatste nieuws en geruchten omtrent de nieuwe iPhone 6

iPhone 6 zal de iPhone 5S opvolgen

De iPhone 6 zal de opvolger worden van de iPhone 5S en dus niet van de goedkopere 5C. Of de 5C van Apple ook een opvolger zal krijgen blijft nog onduidelijk. De verkoopaantallen van de 5C zijn wat tegengevallen en of er ook een nieuwe versie komt van dit model is nog maar de vraag.

Ontwerp van de nieuwe iPhone 6

We zien bij Apple dat om het jaar het design van de iPhone een grote update krijgt. Zo kreeg de iPhone 5 een grote update ten opzichte van de iPhone 4S en was de 5S die een jaar na de 5 op de markt kwam slechts op een klein aantal punten aangepast.

Het Japanse Apple-blog Macotakara heeft sterke vermoedens dat Apple werkt aan een ontwerp dat een kruizing zou zijn tussen de iPhone 5C en de zevende generatie iPod nano. De kans zal nihil zijn dat de nieuwe telg van Apple een plastic uiterlijk zal krijgen, maar wel dat de vormgeving van de volumeknop, muteknop en de afgeronde hoeken van de 5C zullen worden meegenomen in het nieuwe ontwerp van de iPhone 6. Eind maart doken er enkele foto’s op wat mogelijk de iPhone 6 in de testfase kan zijn.

 

Update: 14 juni 2014
Er zijn weer nieuwe foto’s opgedoken van de nieuwe iPhone 6. Dit keer zijn de foto’s via Sonny Dickson wereldkundig gemaakt en zou het gaan om een mockup/dummy van de nieuwe iPhone. Sonny is geen onbekende als het gaat om de introductie van nieuwe Apple apparaten en heeft al vaker nieuwe modellen van Apple ver van te voren in handen gekregen. Op de beelden is zowel de 4,7 inch variant te zien als ook de 5,5 inch variant van de iPhone 6.

 

Grotere display

De markt vraag om een iPhone met een grotere display. Op tweakers was eerder al te lezen dat CEO Vittorio Colao van Vodafone al aangaf dat Apple nu met een groter scherm moet komen anders zouden meer mensen overstappen op andere modellen die wel aan deze vraag voldoen. Er is dus vanuit de markt vraag naar een nieuwe Apple iPhone 6 met een grotere display en met een 4 inch display op de huidige iPhones blijft Apple inderdaad een beetje achter op wat de concurrentie op dit moment in de markt zet.

Mogelijk twee iPhone varianten: Een 4.7 inch display en een 5.5 inch display

Er gaan geruchten dat er twee varianten uit zullen worden gebracht en dat er eind 2014 eerst een versie met een 4.7 inch display het levenslicht zal zien en dat er mogelijk op een later tijdstip een iPhone 6 versie zal worden gepresenteerd met een 5.5 inch display.

Wanneer is de nieuwe iPhone 6 in Nederland verkrijgbaar

Als we ervan uitgaan dat Apple zich houdt aan zijn gebruikelijk update cycles, daar het gaat om het uitbrengen van nieuwe iPhone telefoons, dan mogen we dit nieuwe model in het najaar van 2014 in Nederland verwachten.

Zodra er meer informatie & geruchten beschikbaar zijn over de nieuwe iPhone, dan zullen we dat hier plaatsen. Zodra de iPhone 6 ook daadwerkelijk is gelanceerd in Nederland vind je op onze: iPhone 6 specificaties & aanbiedingen pagina de goedkoopste aanbiedingen van dit moment terug met deze telefoon en worden alle specificaties en kenmerken uitgebreid beschreven.