Pokemon Go App hype in Nederland
apps

Pokémon Go hype in Nederland

De Pokémon Go App werd 6 juli in de eerste landen geintroduceerd en is sinds 16 juli ook officieel te verkrijgen via de Nederlandse Apple App store en Google Play store. Voor deze officiële release in ons land was de app al 1.3 miljoen keer gedownload en kunnen we dus wel spreken van een nieuwe hype in app land.

Wat is Pokémon Go

Pokemon Go App - screenshots
Ongetwijfeld heb je er wel eens een nieuwsitem voorbij zien komen of mensen de straten zien scannen met hun mobieltje, maar wat is Pokémon Go nu precies? Pokémon Go is een location based augmented reality game zoals ze dat noemen. Dit wil zeggen dat het spel gebruik maakt van de locatie van de speler en dat via de app een extra laag over de echte wereld wordt geplaatst. Na het aanmaken van een persoonlijke avatar kan je aan de slag met het vangen / trainen en uitdagen van virtuele karakters, Pokémons. De game is gratis te downloaden in de Google Play store en de App Store, maar stelt je wel instaat om in-app aankopen te doen.

Doel van het spel

Het uiteindelijke doel van Pokémon Go is om alle 150 Pokémon te verzamelen / vangen en de beste trainer van de wereld te worden. De Pokémon karakters kunnen overal zitten en daarom moet je zelf gaan speuren naar deze kleine karakters. Zodra je er een hebt gevonden is het de bedoeling om door middel van het gooien van een Pokéball de Pokémon te vangen. Door de Pokémon te vangen ontvang je drie elementen: Candy, Stardust en Ervaringspunten (XP).

Ervaringspunten (XP)

Door ervaringspunten te verzamelen wordt je karakter sterker en kan je uiteindelijk naar het volgende level gaan.

Candy

Het verzamelen van Candy stelt je in staat om een Pokémon te laten evolueren wat je weer meer ervaringspunten zal opleveren.

Stardust

Stardust ontvang je als je een Pokémon vangt, voor elke vangst ontvang je 50 stardust. Stardust kan op iedere Pokémon worden gebruikt om zijn / haar Combatpoints te verhogen en je Pokémon sterker te maken.

Combatpoints

Elke Pokémon die je tegenkomt in het spel heeft zijn eigen waarde wat betreft combatpoints. Deze waarde geeft ook gelijk aan hoe sterk de Pokémon is en deste sterker de Pokémon deste moeilijker zal deze te vangen zijn. De waarde kan uiteenlopen van 30 tot zelfs 5000.

Pokéstops

Op de kaart zie je niet alleen Pokémon verschijnen maar kan je ook Pokéstops zien waar je verschillende spullen kunt halen. Meestal vind je hier Pokéballs om Pokémon mee te verzamelen, maar je kunt ook Potions, Razz Berry’s, Super Potions, Revives, Great Balls, Poké Eggs, Incense en Razz Berry’s krijgen op deze plek.

Gyms

Gyms zijn doorgaans aangegeven op de kaart met grote torens. Zodra je level 5 hebt behaalt ben je in staat om in deze gyms te ‘vechten’. De eerste keer als je level 5 bent, dan wordt je gevraagd bij welk team je wilt horen: Instinct (geel), Mystic (blauw) en Valor (rood). Het team dat je kiest heeft voor de rest geen invloed op welke Pokémon je in de game tegenkomt. Win je in de gym de verschillende gevechten, dan neemt jou team de gym over en kan je een Pokémon achterlaten in de gym om deze te beschermen.

Dit is in een ‘nutshell’ waar het om gaat in deze game. Ongetwijfeld dat je nog veel vragen hebt, maar ervaring leert dat je de game het snelst onder de knie krijgt door hem te installeren en te spelen.

Pokémon Go Plus accessoires

Pokemon Go Plus Accessoire
De Pokémon Go App is gratis te downloaden via de app stores, maar binnenkort komt er een extra accessoire uit die je als Die Hard Pokémon speler niet mag missen. De Pokémon Go Plus is een klein device wat o.a. om de pols kan worden gedragen en waarschuwt wanneer er een game event in de buurt is. De Pokémon GO Plus maakt een verbinding via bluetooth met je mobiel en stelt je dus in staat om niet de gehele tijd op je smartphone te hoeven kijken opzoek naar game events en dit komt de accu van je mobiel weer ten goede en stelt je dan weer in staat om langer te kunnen spelen.

John Hanke – bedenker van Pokémon Go

John Hanke - Bedenker Pokemon Go App
Wie denkt dat de Pokémon Go App een instant succes is van een slimme jonge uit Silicon Valley heeft het mis. Al met al kun is John Hanke (Fouder van Pokémon Go) 20 jaar bezig geweest om tot dit resultaat te komen. John heeft in 2000 Keyhole gelanceerd, waarin landkaarten aan luchtfotografie werden gelinkt. Keyhole wordt in 2004 verkocht aan Google en is verder ontwikkeld naar wat we nu kennen als Google Earth. John Hanke geeft later nog leiding aan teams binnen Google die Google Maps en Google Street-View het levenslicht gaven. John vertrekt in 2010 bij Google en start Niantic Labs (met een mooie start investering van Google) en legt zich volledig toe op GPS-based games. Niet veel later komen ook Nintendo en de Pokémon Company met een investering en is er genoeg kapitaal binnen om Pokémon Go te ontwikkelen zoals we het nu kennen.

Op 6 juli was de introductie in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Hard work pays off: inmiddels komt er 2 miljoen dollar aan app inkomsten per dag binnen en worden de servers van Niantic dagelijks zwaar op de proef gesteld.

Persoonlijk doel van John Hanke met deze game

John heeft met het ontwikkelen van deze game een aantal persoonlijke doelen:

  • Mensen meer in beweging: De app stimuleert je om in beweging te komen in je speurtocht naar pokémons. Dus zonder de speler druk op te leggen wordt je gemotiveerd om er op uit te gaan, wat de conditie te goede komt.
  • Ontdekken: de game laat je nieuwe dingen in je omgeving zien / ontdekken die je anders wellicht niet had gezien.
  • Interactie: Er zit ook een sociaal element aan de Pokémon Go app. Het probeert ijs te breken en echte sociale interactie te stimuleren met andere spelers. Spelers moeten samenwerken om Gyms te veroveren.

Download de Pokémon GO app – iOS / Android

De Pokémon Go app is sinds 16 juli officieel te downloaden in de Nederlandse app store. Interesse in de Game? Hieronder zijn de download links te vinden van de Google Play Store en de Apple App Store.

Download Pokemon Go via de Apple App Store
Download Pokemon Go via de Google Play Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *