Adobe Photoshop Express voor de moiel
apps

App tip: Geupdate Adobe Photoshop Express App

Iedereen kent wel de Adobe Suite, met onder andere Adobe Photoshop, die wordt gebruikt door de grafische wereld. Adobe heeft met haar Adobe Photoshop Express ook een mobiele variant van Photoshop en brengt op deze manier enkele Photoshop-tools naar je mobiele touchscreen. De laatste update van de app, die zowel voor Android- als ook iOS-gebruikers beschikbaar is, heeft een aantal nuttige nieuwe features gekregen.

Updates: Adobe Photoshop Express

Hieronder de meest in het oog springende updates van deze app.

  • Bewerking van RAW files: De meest opvallende en nuttige update is wel de mogelijkheid dat je nu ook RAW files kan inladen en bewerken. RAW files zijn in het kort de ‘onbewerkte’ bestanden die van je camera af komen. Een professionele fotograaf zal doorgaans altijd in RAW zijn beelden maken, daar hij op deze manier zelf volledige controle heeft over de nabewerking en niet aan een door de camera bewerkt .jpg bestand vast zit. Nadeel van RAW is dat het vele malen groter is dan een voorgebakken .jpg bestand.
  • Blemish Removal: Met de Blemish Removal tool kan je eenvoudig vuiltjes of kleine oneffenheden uit je foto halen.
  • Filter intensiteit controleren: Het is nu ook mogelijk om de intensiteit van je filters in te stellen en te controleren.

The Good

Mooie nieuwe updates met o.a. de RAW bewerking
Werkt heel eenvoudig en intuïtief
Gratis

The Bad

Voor extra functionaliteit zal extra betaald moeten worden

Conclusie

Al met al is de geupdate Adobe Photoshop Express voor de mobiel een aardige App die je in staat stelt om vrij eenvoudig foto’s te editen. We hebben wel gemerkt dat als je aan grote opdrachten werkt of je een complete reportage moet bewerken dat je dan toch snel gebruik zal maken van zijn grote broer, de desktop variant. Als je meer functionaliteit wilt dan zal je de Advanced Pack moeten aanschaffen voor iets meer dan €4,-.

Download de app voor de mobiel:Adobe Photoshop Express

iOS versie
Android versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *