telefoon abonnement afkopen

Je hebt een mobiel abonnement afgelosten en je bent nog niet aan het einde van je contract, maar wil toch graag vroegtijdig je abonnement stopzetten. Dit is mogelijk, echter zul je je mobiele abonnement moeten afkopen.

Om je abonnement af te kopen zal je de abonnementskosten voor de resterende maanden dat je nog een contract zou hebben bij je provider moeten betalen *. Houd er rekening mee dat de meeste providers het volledige abonnementsbedrag in rekening brengen als je het contract wil afkopen, en dus geen rekening houden met eventuele korting die jij hebt ontvangen.

*KPN brengt €25 extra administratie kosten in rekening voor het vroegtijdig opzeggen van je abonnement.

 

Rekenvoorbeeld:

Je hebt een 2 jarig contract afgesloten en hebt op je maandelijkse abonnementskosten 50% korting gekregen bij het afsluiten van je abonnement. In plaats van bijvoorbeeld €30,- betaal je €15,- per maand. Stel dat je 8 maanden voor het einde van je contract je abonnement wilt opzeggen, dan zal je 8 * € 30,- = € 240,- moeten betalen om je abonnement af te kopen.

Nummer behouden bij afkopen van een mobiel abonnement

Bij de meeste providers wordt je mobiele nummer vrijgegeven nadat deze is afgekocht. De reden dat mensen hun abonnement meestal willen afkopen is dan ook dat zij hetzelfde nummer kunnen blijven gebruiken en dit, door gebruik te maken van nummerbehoud, kunnen overzetten naar een nieuwe provider *.

*op het moment van schrijven hanteert Telfort de regel dat een nummer niet kan worden meegenomen naar de nieuwe provider als het abonnement vroegtijdig wordt gestopt en is afgekocht.

Let op: Controleer altijd zelf even bij je provider wat de laatste status is met betrekking tot een mogelijke afkoop regeling, op deze manier kom je niet achteraf voor vervelende situaties te staan